Αρθροπλαστική Ώμου

shoulder-replacement-surgery

Παρά το γεγονός ότι η αντικατάσταση ώμου είναι λιγότερο συχνή από ό, τι στο γόνατο ή η αντικατάσταση ισχίου, είναι εξίσου επιτυχής στην ανακούφιση από πόνο στις αρθρώσεις.

Αρκετές ιατρικές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν πόνο στον ώμο και μερική αναπηρία, και να οδηγήσουν τους ασθενείς να εξετάσουν την χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ώμου.

Μερικές απ’ αυτές τις παθήσεις είναι:

  • Η οστεοαρθρίτιδα (εκφυλιστική ασθένεια)
  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα
  • Μετα-τραυματική αρθρίτιδα

Η αρθροπλαστική αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ορθοπαιδικής, και αποτελεί την αντικατάσταση του φθαρμένου τμήματος της άρθρωσης με εμφυτεύματα εξαιρετικά ανθεκτικά και απόλυτα συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό.

  • Ολική αρθροπλαστική ώμου: η αντικατάσταση ολόκληρης της άρθρωσης με τεχνητή
  • Η ημιαρθροπλαστική: περιλαμβάνει την αντικατάσταση μέρους της άρθρωσης.
  • Η ανάστροφη ολική αρθροπλαστική, δηλαδή η ολική αντικατάσταση της άρθρωσης με παραλλαγή της φυσιολογικής ανατομίας του ώμου λόγω ανεπάρκειας και του τενοντίου πετάλου.

Μετά το χειρουργείο:

Η χειρουργική θεραπεία συμπληρώνεται με πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει σκοπό την επανεκπαίδευση της ωμικής ζώνης έτσι ώστε να μπορέσει να ανακτήσει το εύρος κίνησης του ώμου και την λειτουργικότητα του μέλους. Ο χρόνος της αποκατάστασης ποικίλει και είναι ανάλογος των λειτουργικών απαιτήσεων του ασθενούς αν και ο πόνος που οδηγεί τον ασθενή σε αυτές τις επεμβάσεις υποχωρεί σχεδόν άμεσα στην πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο.

Κλείστε ραντεβού