Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου είναι μια πολύ συνηθισμένη πλέον επέμβαση, η οποία βοηθά στην ανάκτηση της ικανότητας πραγματοποίησης των καθημερινών δραστηριοτήτων, από άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα του ισχίου. Αντικαθιστώντας την φθαρμένη φυσιολογική άρθρωση με ένα τεχνητό εμφύτευμα, μειώνεται αισθητά ο πόνος και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.

Η Διαδικασία της Ελάχιστα Επεμβατικής Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου

Στην ελάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική ισχίου, οι ιστοί τραυματίζονται σημαντικά λιγότερο από τις παραδοσιακές μεθόδους. Ειδικά συστήματα (ηλεκτρονικοί πλοηγοί ή ρομποτικοί βραχίονες) φροντίζουν για αυτό, αν και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι η αποτελεσματικότερη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με μια τομή, είτε με δύο ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος αλλά και τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Περίοδος Αποθεραπείας

Ο ασθενής, μετά την ελάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική ισχίου μπορεί να μείνει στο νοσοκομείο έως 4 μέρες. Ωστόσο, αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόοδο και την αποθεραπεία του ασθενούς είναι η φυσικοθεραπεία, δηλαδή, η εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της κίνησης του ποδιού.

Ποιοι Ασθενείς Είναι Κατάλληλοι για Ελάχιστα Επεμβατική Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Όπως συμβαίνει με κάθε μέθοδο, η ελάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική ισχίου δεν είναι κατάλληλη για κάθε ασθενή. Ο εξειδικευμένος ορθοπαιδικός χειρουργός πρέπει να θέσει τις ενδείξεις εξετάζοντας τις ιδιαιτερότητες κάθε ασθενούς ξεχωριστά. Οι ασθενείς που έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε ελάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι συνήθως άτομα υπέρβαρα και ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε άλλου είδους επεμβάσεις ισχίου στο παρελθόν.

Πλεονεκτήματα και Επιπλοκές

Η ελάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική ισχίου έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με αρθρίτιδα στο ισχίο να επανέλθουν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα σε κάθε προγενέστερη δραστηριότητα. Ο μικρότερος τραυματισμός υγειών ιστών, που προκαλείται, οδηγεί σε γρηγορότερη και λιγότερο επώδυνη αποθεραπεία.

Επίσης, η μέθοδος αυτή ενέχει λιγότερους κινδύνους και επιπλοκές συγκρινόμενη με τις παραδοσιακές μεθόδους. Η ενημέρωση του ασθενούς σχετικά με τις προσδοκίες του και τα ανεπιθύμητα συμβάματα που μπορεί να συμβούν πρέπει να είναι αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης με τον ορθοπαιδικό χειρουργό που θα εμπιστευθείτε. Αναλύστε μαζί κάθε κομμάτι της διαδικασίας και μάθετε τα πάντα γύρω από την επέμβαση.

Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων κατά το παρελθόν αλλά η ελάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι το μέλλον στις επεμβάσεις ισχίου.

 

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Online Ραντεβού

Online Ραντεβού