7 συμβουλές για να πραγματοποιήσετε τους στόχους του νέου έτους

7 Συμβουλές Για Να Πραγματοποιήσετε Τους Στόχους Που Θέσατε Για το Νέο Έτος

Ο καινούριος χρόνος είναι εδώ και εσείς μόλις θέσατε τους νέους σας στόχους. Όποια κι αν είναι η απόφαση που πήρατε φέτος για τον εαυτό σας, από την προσπάθεια αποταμίευσης και το διαβάζω «ένα βιβλίο το μήνα» έως τη μείωση του στρες, υπάρχουν κάποιες βασικές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για να παραμείνετε συνεπείς στις αποφάσεις της νέας χρονιάς:

  1. Τηρήστε το «για Έξι Εβδομάδες»

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγκατάλειψη του στόχου και η αποτυχία συμβαίνει, πριν ακόμα τελειώσει ο Ιανουάριος. Έτσι, αν δε θέλετε οι στόχοι σας να μείνουν ανεκπλήρωτοι, κρατείστε τη νέα σας συνήθεια για τουλάχιστον έξι βδομάδες. Η συνέπεια σε μια συνήθεια για πάνω από ενάμιση μήνα, αυξάνει τις πιθανότητες να τηρηθεί και στο μέλλον.

  1. Δημιουργία Μετρήσιμων Στόχων

Είναι δύσκολο να πετύχετε κάτι αν δεν ξέρετε για τι προσπαθείτε. Η δημιουργία μετρήσιμων στόχων θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο υπεύθυνοι και θα σας δώσει μια αίσθηση ικανοποίησης καθώς πλησιάζετε στο στόχο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα ενθαρρυνθείτε για να συνεχίσετε ακόμα πιο δυναμικά.

  1. Ξεκινήστε με Μικρά Βήματα

«Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα». «Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα». Υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι για να το περιγράψει κανείς, αλλά το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Αν θέλετε να πετύχετε κάτι μεγάλο, ξεκινήστε με το να πετύχετε κάτι μικρό. Κάντε μικρά βήματα ανάμεσα στα εμπόδια που συναντάται και απολαύστε τα μικρά επιτεύγματα σας. Αυτό θα σας δώσει ώθηση προς το μεγάλο στόχο.

  1. Θέστε Συγκεκριμένους Στόχους

Οι νέοι στόχοι που θέτετε δεν πρέπει να είναι περιληπτικοί. Πρέπει να είναι συγκεκριμένοι. Οι ασαφείς και γενικές αποφάσεις που δεν έχουν ξεκάθαρη αρχή και τέλος οδηγούν σε αποτυχία και δίνουν εύκολη δικαιολογία για παραίτηση.

  1. Πείτε το Σε Άλλους

Ο φόβος της αποτυχίας, είναι συχνή αιτία της μυστικοπάθειας γύρω από τους νέους στόχους. Ωστόσο, αν ξέρουν και άλλοι τις νέες αποφάσεις σας, ίσως σας βοηθήσει να νιώσετε πιο υπεύθυνοι για την τήρησή τους. Επιπλέον, η ομάδα αυτή συνήθως λειτουργεί υποστηρικτικά στην προσπάθειά σας. Γι αυτό, επιλέξετε πολύ κοντινούς σας ανθρώπους (συγγενείς ή φίλους) για να μοιραστείτε τις νέες σας αποφάσεις. Οι δημόσιες ανακοινώσεις στα Social Media είναι ένας εύκολος δρόμος για μεγάλα λόγια και μικρά έργα.

  1. Αντικαταστήστε τις Κακές Συνήθειες με Υγιείς

Είναι δύσκολο να σταματήσετε μία συνήθεια χωρίς να μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κάποια άλλη. Είτε προσπαθείτε να κόψετε τα ανθυγιεινά φαγητά, είτε να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας, η δύναμη της θέλησης θα έρθει αντιμέτωπη με την άρνηση. Προσφέρετε στον εαυτό σας ένα δώρο για την αποφυγή κάθε κακής συνήθειας, ακόμα και αν αυτή δεν σχετίζεται με τη συνήθεια που προσπαθείτε να κόψετε.

  1. Γιορτάστε την Επιτυχία

Ακόμα και αν έχετε πολύ δρόμο για να πετύχετε τον τελικό σας στόχο, γιορτάστε την επιτυχία κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, έτσι ώστε να κρατήσετε το ηθικό σας ακμαίο. Καλό είναι να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τους λόγους που σας έκαναν να θέσετε τους συγκεκριμένους στόχους.

Επικοινωνία Επικοινωνία